Loader
Menu

Fiorentin Studio by Stefano Fiorentin

Moj prvi susret s fotografijom dogodio se vrlo rano i otada zauzima bitnu ulogu u mom životu. Imao sam sreću da sam mogao učiti od velikih talijanskih fotografa, i tako usvojiti vrhunske standarde profesionalizma u pristupu poslu i ostavarivanju zamisli svakog naručitelja. Bilo da je riječ o modnoj ili komercijalnoj fotografiji, snimanju eventa ili vjenčanja – svaki zadatak doživljavam kao novi izazov na koji nastojim odgovoriti osluškujući svoj umjetnički instinkt i usklađujući ga sa željama naručitelja i najnovijim trendovima u vizualnom izražavanju.

Od 1995. godine počinjem graditi vlastitu karijeru i surađivati s mnogim reklamnim agencijama u Milanu. Zahvaljujući iskustvu stečenom u radu s najboljim majstorima fotografije mogao sam zadovoljiti visoke profesionalne i estetske kriterije najzahtjevnijih klijenata te su mi predstavljanje svojih modnih linija povjerili Gucci, Samsonite i mnoge druge renomirane svjetske tvrtke koje posvećuju veliku pažnju vrhunskoj fotografiji i vizualnom imageu. Istodobno, gradim svoj stil i na sektoru fotografije vjenčanja, pa se paralelno usavršavam kao modni i vjenčani fotograf, te počinje sve više rasti moja ljubav i interes prema portretnoj fotografiji.

Nakon gotovo desetogodišnjeg rada i uspostavljanja kontakata u prijestolnici mode – Milanu te u drugim talijanskim metropolama, 2004. otvorio sam studio u Zagrebu sa željom da svoje iskustvo i znanje prenesem u Hrvatsku.
Uz veliki angažman u području vjenčane fotografije, započinjem i suradnju s redakcijama EPH za koje fotografiram naslovnice te beauty & fashion fotografiju, brojnim marketinškim agencijama te paralelno nastavljam suradnju sa klijentima iz Italije.

Kako je rastao obujam posla, tako je Fiorentin Studio dobio i nove članove – mlade i ambiciozne fotografe s posebnim talentom za fotografiju i željom da svakim danim stječu nova iskustva i budu sve bolji u svome poslu. Tako da su za našim uslugama vrlo brzo potrebu pokazali mnogi renomirani klijenti kao što su Schwarzkopf, Bang & Olufsen, Mobilkom Austria Group, Chevron, P.Z. Auto, Subway, Jacobs… do modnih dizajnera poput Envy Room.

Danas slobodno mogu reći da Fiorentin Studio iza sebe ima mnoštvo zadovoljnih klijenata. Jedan od razloga tome je stalno ulaganje u svoje znanje te praćenje svjetskih trendova, dok ljubav i predanost prema onome što radimo stvara povjerenje i najbolja je garancija za profesionalno izvršen posao.
Na području vjenčane fotografije s punim pokrićem mogu reći da svaki puta nakon vjenčanja iz moga studija – s jedinstvenim albumom uspomena na svoj najljepši dan – izlaze najsretniji mladenci.

Elegant & Stylish

Kome biste preporučili svoj stil u fotografiranju vjenčanja?
Moja klijentela ima profinjen ukus za fotografiju, a povrh svega cijeni kvalitetno odrađen posao. Zbog posebnog stila tražže me i mnogi strani klijenti te svi oni koji žžele elegantnu i spontanu fotografiju, a opet toliko živu da ljudima ostaje u sječanju.

Zašto se odlučiti za profesionalnog fotografa?
Zato što vjenčani album predstavlja trajnu uspomenu, a priča u tom albumu najživlje je sječanje mladenaca na njihovo vjenčanje. Odabrati profesionalca ujedno znači povjeriti mu svoje najdublje osjećaje tog velikog dana: sreću, smijeh, suze i sve ostale emocije te se pouzdati da će ih fotograf znati ispričati kroz svoju fotografiju. Ja ću svojim iskustvom opravdati dano mi povjerenje i u svim uvjetima znati kako postići očekivani rezultat.

Koji je osnovni pristup u vaššem radu?
Ispričati priću o vjenčanju dvoje ljudi zahtijeva maksimalnu angažžiranost, predanost te usmjeravanje pažnje i na najmanje detalje. Uz to, i diskrecija igra važžnu ulogu: dokumentirati vjenčanje onako kako su ga isplanirali mladenci znači potpuno se prilagoditi danoj situaciji, a ne nekim svojim uvjetima utjecati na tijek vjenčanja.

Koje su glavne karakteristike vašše fotografske usluge?
Elegancija, spontanost te fotografije prepune emocija glavne su karakteristike mojih fotografija vjenčanja. Svakom vjenčanju pristupam s posebnom pažžnjom jer atmosferu, svjetlost i ambijent toga dana žželim prikazati što stvarnije, onako kako je zaista bilo. Zahvaljujući detaljnom poznavanju tehničke strane fotografije, znam kako odmah dobiti ono ššto tražžim, a svojom kreativnošsću znam kako to postiči te se ne upušštam u naknadne obrade kojima težže oni koji to znanje nemaju. Time postižžem da moji mladenci, svaki put kada otvore svoj vjenčani album i pogledaju fotografije, osjete one iste, toliko žžive emocije, bašš kao na dan vjenčanja. A svoje iskustvo s područja modne fotografije koristim stvarajući pravu fashion wedding fotografiju.

Gdje vas se možže posjetiti da bi se užživo vidio vašš rad?
Moj se studio nalazi nedaleko od centra Zagreba, u kvartu Maksimir. To je prostor koji omogučava mladencima da se opuste od stresa uzrokovanog pripremama oko vjenčanja te da se u ugodnoj atmosferi pobliže upoznaju s foto i video produkcijom mene i mojih suradnika. Osim toga, kontakt je moguć i preko stranice www.fiorentin-studio.com